MicroStrategyn Bitcoin-panos ylittää miljardin dollarin

Yhdysvalloissa toimiva yritystiedoteyritys MicroStrategy haluaa kerätä jopa 460 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ostaakseen lisää bitcoinia (BTC), mikä lisäisi BTC-varastojensa arvoa yli miljardiin dollariin (nykypäivän hintoihin).

Maanantaina yhtiö ilmoitti aikovansa tarjota 400 miljoonan Yhdysvaltain dollarin yhteenlasketun pääomalainan, joka on erääntynyt 2025 erääntymispäivänä, yksityisenä tarjouksena päteville institutionaalisille ostajille. Lisäksi alkuperäisillä ostajilla voi olla mahdollisuus ostaa enintään 60 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lisälaina.

„MicroStrategy aikoo sijoittaa joukkovelkakirjalainojen myynnistä saadut nettotuotot valtiovarainpolitiikkansa mukaisesti odotettaessa käyttöpääoman tarpeiden tunnistamista ja muita yleisiä yritystarkoituksia“, yhtiö totesi ja lisäsi, että velkakirjat voidaan vaihtaa rahaksi , MicroStrategyin A-sarjan kantaosakkeet tai käteisen ja osakkeiden yhdistelmä.

Kuten raportoitiin, yhtiö sanoi tämän vuoden elokuussa, että he tunnustivat BTC: n lailliseksi sijoitusomaisuudeksi, joka voi olla korkeampi kuin käteinen, ja tekivät vastaavasti BTC: stä pääomarahaston strategian.

Heidän päätöksensä sijoittaa BTC: hen johtui osittain makrotekijöistä, kuten COVID-19: n aiheuttamasta talous- ja kansanterveyskriisistä, ennennäkemättömistä julkisen talouden elvytystoimenpiteistä, mukaan lukien ympäri maailmaa sovellettu määrällinen keventäminen, sekä maailmanlaajuisesta poliittisesta ja taloudellisesta epävarmuudesta.

Siitä lähtien yritys hankki noin 40824 BTC (783 miljoonaa USD). Samaan aikaan MicroStrategyn toimitusjohtaja Michael Saylor paljasti, että hän käytti noin 175 miljoonaa dollaria henkilökohtaiseen BTC-varastoonsa.

MicroStrategyin osakkeet ovat nousseet siitä lähtien, kun he alkoivat ostaa BTC: tä.

„Missä vaiheessa arvopapereiden tarjoaminen, joka kerää dollareita Bitcoiniin sijoittamiseksi, tekee pörssiyhtiöstä pörssiyhtiön? Gabor Gurbacs, digitaalisen omaisuuden strategi ja johtaja VanEckissä, USA: n pääkonttori, Yhdysvaltojen pääomistaja, reagoi.

Pikseliaikana (03:52 UTC) BTC käy kauppaa 19185 USD: lla ja on melkein muuttumaton päivässä. Hinta laski 2% viikossa, leikkaamalla kuukausittaiset voitot 28%: iin. Se kasvoi 155% vuodessa.